Στις αρχές Ιουλίου πληρωμές του ΕΛΓΑ

23 Ιουνίου 2016

Σε σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στον «αγρότυπο» ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φ. Κουρεμπές.

Ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι αμεσότατα, θα υπογραφεί η ΚΥΑ για την παράταση της ασφαλιστικής εισφοράς του 2015,  για να πάρει εν συνεχεία ΦΕΚ.

Την πεποίθησή του ότι λίαν συντόμως θα λυθεί και το ζήτημα με τους εκτιμητές, εξέφρασε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αναστάτωση υπάρχει εξαιτίας της μη διευθέτησης του θέματος στον αγροτικό κόσμο.

Ως προς το μέτωπο των πληρωμών, προς αρχές Ιουλίου τοποθέτησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού την επόμενη αποζημίωση για φυτική και ζωική παραγωγή με την οποία όπως ανέφερε, στόχος είναι να καλυφθεί το 90% των εκκρεμοτήτων του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς για το 2015.

Ο κ. Κουρεμπές δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γενικευμένο, όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής που μαστίζει το Νότιο τμήμα της Ευρώπης λόγω κλιματικών αλλαγών, με πρόσφατο παράδειγμα τα σοβαρά προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

120.000.000 ευρώ για Leader – ΟΠΑΑΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση μελών της ΕΘΕΑΣ με τον Κώστα Τσιάρα – Στο τραπέζι οι Δηλώσεις ΟΣΔΕ και η στήριξη των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12/07), τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση

Δείτε επίσης