“Ανάγκη για συζήτηση στο εσωτερικό της Ευρώπης”, λέει ο Ν. Κοτζιάς

24 Ιουνίου 2016

«Μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας δημοκρατικής δεσμευτικής συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής της λειτουργίας και για τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών» τονίζει, με δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το τοπίο που διαμορφώνεται μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ο κ. Κοτζιάς εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του «με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα ως προς το προσφυγικό ζήτημα, για τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τονίζει την «ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού και ακραίων συμπεριφορών».

Επισημαίνει δε ότι «προτεραιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η εγκατάλειψη τιμωρητικών λογικών και πολιτικών περιχαράκωσης και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης».

 

Πηγή: ΑΠΕ

ALTER EGO MEDIA - Ανακοίνωση Διάθεσης Ενημερωτικού Δελτίου
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φ. Γεννηματά για Brexit: Αρνητική εξέλιξη το αποτέλεσμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Ποτάμι: Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Με το πρόγραμμα “Σπίτι μου 2” συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης»

Τα προγράμματα οικονομικής στήριξης της κατοικίας και οι σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για την ανάγκη παρέμβασης

Σκέρτσος: Η επιλογή στο πρόσωπο του κυρίου Τασούλα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, την πολιτική μετριοπάθεια και τον πολιτικό πολιτισμό

Με βασικό θέμα, την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος ανέπτυξε την κυβερνητική επιχειρηματολογία σε αυτό αλλά και

Δείτε επίσης