Επιμένει ο Κουτσούμπας για το 3%

«Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη, άδολη -βάλετε εσείς όλους τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς- χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν και βέβαια χωρίς άλλα ζητήματα, τα οποία θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση», τόνισε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι τόσο για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, όσο και για εκείνο της συνταγματικής αναθεώρησης δεν υπήρξε συμφωνία. «Ο κ. πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή ακούει τις απόψεις των κομμάτων, δεν έχει -μου έδωσε την εντύπωση- καταλήξει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα αυτά τα προβλήματα», είπε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο, ούτε σε εμένα προσωπικά ειπώθηκε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Άρα μένει να δούμε, να ολοκληρώσει αυτό τον κύκλο των επαφών, να διαμορφώσει άποψη το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, για να τη θέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, εάν τη θέσει το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θα στήριζε μία πρόταση εκλογικού νόμου, που να είχε το όριο εισόδου για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έστω και μικρότερο στο 2,5% ας πούμε, για λόγους όπως είναι η Θράκη, απάντησε  ότι «εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα σοβαρό, που να στέκει αποφασιστικά, για το ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το πλαφόν του 3%. Αν σκεφτούμε δηλαδή είναι θέμα δημοκρατικής τάξης, είναι θέμα εθνικό όπως λέτε, για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια, το 19,2%, δηλαδή 20% του ελληνικού λαού που ψήφισε άλλα κόμματα να μην εκφράζεται στο κοινοβούλιο ή το τελευταίο 6-7% πόσο ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Πρέπει και τα μικρά κόμματα, εφόσον τα επιλέγει ο λαός, να εκφράζονται στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι η πάγια θέση του ΚΚΕ και δεν αλλάζει σε τίποτα».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όχι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου λέει ο Κ. Μητσοτάκης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΟ: Θέλουν και Σίλντενφέλντ οι πράσινοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ