Αλ.Τσίπρας: Δίνουμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη

«Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική», δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

«Το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίας που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων, μια Ένωση που θυμάται τους κανόνες για να τιμωρήσει τους δήθεν απείθαρχους και τους ξεχνά όταν πρέπει ισομερώς να κατανείμει τις ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για τη νέα Ευρώπη, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

O Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η απόφαση του βρετανικού λαού που είναι απόλυτα σεβαστή, επιβεβαιώνει μια στρατηγική κρίση που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξαν προμηνύματα με την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, με τις ακραίες επιλογές που διεύρυναν τις ανισότητες στην ΕΕ και την α λα καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για την ενωμένη Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός.  Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη, είπε ο κ Τσίπρας, Έχουμε αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής, τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε αυτή την επιλογή μας δεν θα είμαστε μόνοι.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η εκλογική διαδικασία που γίνεται αύριο στην Ισπανία μπορεί να είναι ο πυροκροτητής εξελίξεων στη Ευρώπη, χαιρετίζοντας την εκλογική μάχη που δίνουν οι Ποδέμος και η Ενωμένη Αριστερά. .

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χίλιες δικογραφίες από τη λίστα Μπόργιανς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ