Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση

/

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του messiniapress αποτελούν οι θέσεις της επιτροπής θεσμών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα της στάσης του κόμματος έναντι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία “ανοίγματος” του κόμματος σε πρόσωπα και τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στην εισήγηση της επιτροπής θεσμών του ΣΥΡΙΖΑ, προς την κεντρική επιτροπή του κόμματος, σημειώνεται σε σχέση με την αυτοδίοικηση: «Το κόμμα και συχνά οι τοπικές του οργανώσεις υποτίμησαν τη δύναμη των δικτύων συμφερόντων και διαπλοκής στις τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν τις αυτοδιοικητικές εξουσίες. Υποτιμήθηκε ακόμα η σημασία της υποψηφιότητας καταξιωμένων αυτοδιοικητικών στελεχών και της πολιτικής αυτοδιοικητικών συμμαχιών. Επικράτησε η αντίληψη ότι αρκούσε το πολιτικό κύρος του ΣΥΡΙΖΑ και η αγανάκτηση των πολιτών με το παλιό καθεστώς για την εκλογική επιτυχία των συνδυασμών που υποστηρίξαμε. Άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας, αντίθετα, αυτή ευνοεί ευκαιριακές και συχνά ατυχείς επιλογές, που επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις εξαρτήθηκαν από διατασικούς συμβιβασμούς. Αντίθετα, όπου το κόμμα, σε λίγες συνολικά περιπτώσεις, επέλεξε στελέχη με τοπικό κύρος και αυτοδιοικητική εμπειρία και αναγνώριση, είχε συχνά επιτυχία, με εξαιρεση βέβαια ειδικές περιπτώσεις».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλαγές για την εισαγωγή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυναμική είσοδος Ουκρανού επιχειρηματία στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πρωτοβουλία Χρυσομάλλη: «Ανοίγει» και πάλι η συζήτηση για τον περιμετρικό της Πύλου – Δεσμεύσεις του Χρήστου Σταϊκούρα σε συνάντηση με τον βουλευτή Μεσσηνίας

Μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα της Μεσσηνίας απασχόλησαν συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,