Δραγασάκης: Να κάνουμε νέα σύμπραξη με το λαό

Με ομιλίες υπουργών και στελεχών πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

O αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας  στην ΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του κόμματος ως προϋπόθεση επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ορισμένες φορές η αριστερή κυβερνησιμότητα κατανοείται ως κάτι δεδομένο. Δεν είναι όμως όπως ένα πλοίο έτοιμο που μπαίνει στη θάλασσα , έτοιμο να ταξιδέψει, αλλά είναι κάτι που δημιουργείται εν πλω μέσα από διαρκείς προσπάθειες, μέσα από πειραματισμούς, μέσα από εντοπισμούς και διόρθωση λαθών μέσα από τη μελέτη των συγκυριών», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι η αριστερή κυβερνησιμότητα είναι μια διαδικασία μάθησης και η οργάνωση της μάθησης αυτής πρέπει να γίνει ένα από τα στοιχεία λειτουργίας του κόμματος.

«Όμως αυτή η διαδικασία μάθησης δεν θα πρέπει να γίνεται μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά μαζί με τον κόσμο, μαζί με την κοινωνία ώστε να δημιουργεί μια νέα τάση συμπαράταξης λαού, κυβέρνησης και κόμματος» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. «Εάν θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς πρέπει να επικεντρωθούμε σ?αυτό και όχι στις τάσεις. Να κάνουμε το κόμμα κέντρο λήψης των αποφάσεων», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρθηκε και στον ιστορικό εγχείρημα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να μελετηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθήσουν στο δρόμο εμπρός.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Public Issue: Υπέρ της απλής αναλογικής οι πολίτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ