536.000.000 ευρώ απαιτούσε από το κράτος η εταιρεία “Μορέας”

Πάνω από 500.000.000 ευρώ απαιτούσε η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Τρίπολη – Κόρινθος (Μορέας) από το Ελληνικό κράτος! Την αποκάλυψη του αστρονομικού ποσού, έκανε σήμερα υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου “στο κόκκινο”.

Ο κ. Σπίρτζης σημειώσε χαρακτηριστικά ότι «από τα 536 εκατομμύρια που ήταν οι απαιτήσεις, συμφωνήθηκαν 170 εκατομμύρια και επιπλέον σε αυτά πήραμε την παράδοση δύο οδικών μελετών συνολικής προεκτιμώμενης δαπάνης 12,3 εκ. ευρώ».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε, ότι τα κολλημένα έργα και οι διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων, ήταν αποτέλεσμα των συμβάσεων που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τις οποίες χαρακτήρισε «συμβάσεις αθλιότητας». Παράλληλα επισήμανε ότι η «η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί γκρίζες ζώνες και σύγχυση, τη στιγμή που αυτοί έκαναν αυτές τις συμβάσεις».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σπουδαστών της “Φάρις”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Β. Σόιμπλε: Μη αναστρέψιμη η απόφαση της Βρετανίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι