Από σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

/

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας και αναμένεται να «τρέξει» μέχρι και το Σάββατο 9 ιουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Η επιλογή των 358.300 δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση και η παραλαβή των σχετικών κουπονιών θα γίνει μέσω ΚΕΠ, κάτι που δίνει την ελπίδα στη διοίκηση του Οργανισμού ότι θα καταστεί εφικτό να ξεκινήσουν τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας την 1η Αυγούστου, ίσως και νωρίτερα.

Πρόκειται για εκδρομικά προγράμματα, εισιτήρια θεάτρων, κουπόνια αγοράς βιβλίων και άλλες παροχές, που θα δώσει ο ΟΓΑ, μέσω της Αγροτικής Εστίας, σε συνολικά 358.300 ασφαλισμένους και συνταξιούχους υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρωστούν ή έχουν ρυθμίσει και αποπληρώνουν σε δόσεις τις οφειλές τους.

Αυτό προβλέπει ΚΥΑ του αναπληρωτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα και τις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2016, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους.

Σημειώνεται ότι οι παροχές θα χρηματοδοτηθούν με 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και με 4,1 εκατ. ευρώ από τις εισφορές υπέρ της Αγροτικής Εστίας.

 

Πηγή: Agronews.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο σχεδιασμός Κωνσταντακόπουλου για τη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διάκριση Καλαματιανών σε διαγωνισμό ρομποτικής (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ