Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σπουδαστών της “Φάρις”

Με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των σπουδαστών των σχολών της ΚΕ «Φάρις» ξεκινά και για το 2016 το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας. “Οι εκδηλώσεις των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας ” είναι μια καλή ευκαιρία για τους σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρίες, αλλά και να δείξουν στο κοινό τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις Σχολές επί 30 χρόνια, κατά τα οποία έχουν αδιάλειπτη και ποιοτική παρουσία. Η επιτυχημένη λειτουργία των Σχολών είναι εφόδιο και διαβατήριο για την υποψηφιότητα της πόλης μας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021″.
Σε συνέντευξη Τύπου, μίλησαν οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές των Σχολών, Χορού Κατερίνα Κασιούμη και Εικαστικών Παναγιώτης Λαμπρινίδης, καθώς και ο Διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τους σπουδαστές και τους γονείς τους για την προσπάθεια που καταβάλουν, τους εκπαιδευτικούς και συνεργάτες τους στις Σχολές, καθώς και τη Διοίκηση της ΚΕ «Φάρις» και τη Δημοτική Αρχή για την αγαστή συνεργασία. Οι Διευθυντές κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, ώστε να διαπιστώσει το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και την συμπεριφορά των σπουδαστών, που τείνει προς τον επαγγελματισμό.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις των Σχολών έχουν ως εξής: Τρίτη 28/6, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 21.00, «Ένα ταξίδι … μία διαδρομή …..». Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού.

Τέταρτη 29/6, Εικαστικό Εργαστήρι «Φάρις»,  20.30 Εγκαίνια έκθεσης: « μ π λ ε 2 ». Έκθεση έργων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου
Διάρκεια: 29 Ιουνίου –31 Αυγούστου. Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, 19.00 έως 22.00.

Πέμπτη 30/6, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας , 21.00 «Άσπρα καράβια τα όνειρά μου». Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων θα διοργανωθεί, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Αποστόλων, από το Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, για να τονωθεί η κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Με …μαγικά «εξαφανίζουν» τα προβλήματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

536.000.000 ευρώ απαιτούσε από το κράτος η εταιρεία “Μορέας”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ