«Κραυγή αγωνίας» από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου

/

Επιστολή προς το δήμο Πύλου – Νέστορος απέστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλου, Μιχάλης Ρεντούλης, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση οδηγού ασθενοφόρου, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος τονίζει, «ήδη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στο ΚΥ είναι πολλά και σημαντικά με ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό και δεν θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Συγκεκριμένα στην επιστολή του, με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2016, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλου αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Πύλου λόγω έλλειψης οδηγών για τα ασθενοφόρα. Εάν και υπάρχουν δτο ΚΥ τρεις οδηγοί που καλύπτουν μια συγκεκριμένη βάρδια και δύο διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του παραρτήματος ΕΚΑΒ Πύλου, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλες τις βάρδιες του μήνα και έχουμε τουλάχιστον ανάγκη από δύο ακόμα οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να καλύπτουν τις εναπομείναντες κενές βάρδιες.

Το πρόβλημα προβλέπεται να οξυνθεί τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση των επισκεπτών αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων.

Η υπάρχουσα κατάσταση απαιτεί προσοχή καθώς η έλλειψη των οδηγών μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε ότι αφορά την επείγουσα μεταφορά και τραυματιών, δεδομένου ότι οι ήδη υπηρετούντες δεν επαρκούν να καλύψουν τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα.

Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός σε βάρδια η διακομιδή πραγματοποιείται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαμάτας το οποίο καλείται από την Καλαμάτα με καθυστέρηση 45-60 λεπτά. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην περιοχή μας, ιδιαίτερα κατά την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο που διαμένουν πάνω από 30.000 άτομα, η κατάσταση απαιτεί προσοχή καθώς η έλλειψη οδηγών μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε ότι αφορά την επείγουσα μεταφοεά τραυματιών ή ασθενών.

Με την παρούσα επιστολή ζητώ να μεριμνήσετε ώστε με άμεσες ενέργειες του Δήμου να προβείτε στην παραχώρηση οδηγού, ο οποίος εργάζεται στο δήμο Πύλου – Νέστορος και έχει τα απαιτούμενα προσόντα έτσι ώστε να είναι δυνατόν να καλυφθεί το σύνολο του 24ώρου. Ήδη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στο ΚΥ είναι πολλά και σημαντικά με ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό και δεν θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας».

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τηλεφωνικές απάτες: οδηγίες αποφυγής από την Ελληνική Αστυνομία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Με …μαγικά «εξαφανίζουν» τα προβλήματα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ