«Όχι» του Στ. Θεοδωράκη στην απλή αναλογική

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στελέχη του Ποταμιού, πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μεταρρυθμιστικού φορέα, με ανοιχτή εκλογή αρχηγού, με κάλπες σε όλη την Ελλάδα, στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άτομα. Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αποκλεισμοί στο ποιος θα είναι αρχηγός που θα εκλέξει η βάση το φθινόπωρο. «Αυτός θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής, καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν», ανέφερε.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως, το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία».

Με αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε την πρότασή του λέγοντας: «Εμείς δεν μιλάμε για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάμε για ένταξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε την αναμέτρηση στην κοινωνία. Να κατέβουμε στον λαό να αναμετρηθούμε. Όχι με λάβαρα, αλλά με θέσεις!».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπ. Τζόνσον: Η έξοδος από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί χωρίς βιασύνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κουτσούμπας: “ναι” στην απλή και άδολη αναλογική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ