«Γαλάζια» επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα

/

Πρωτοφανή επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα, εξαπέλυσε η δημοτική αρχή του δήμου Τριφυλίας, απαντώντας στις δηλώσεις του σχετικά με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί, σε σχετική ανακοίνωση, εκφράσεις που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στην άποψη ενός θεσμικού παράγοντας όπως είναι ένας βουλευτής. Και αν αυτό, ως ένα σημείο, εξηγείται από τις στενότατες σχέσεις του δημάρχου της περιοχής, Π. Κατασίβελα,  με τον κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δεδομένου ότι στον δημόσιο διάλογο καθένας, πόσο μάλλον ένας βουλευτής, μπορεί και πρέπει να έχει και να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα.

Τώρα όσον αφορά στην ουσία, παραβλέποντας κανείς τα αχρείαστα επιθετικά σχόλια της δημοτικής αρχής, ο δήμος Τριφυλίας εκφράζει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, παραμένοντας πιστός σε σχετικές αποφάσεις που έχει λάβει και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:  

“Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, οι  απαράδεκτες δηλώσεις  του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Κωσταντινέα, στους πολίτες του Δήμου  Τριφυλίας  για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων,  ειδικότερα δε των  Α.Τ. Φιλιατρών και  Κοπανακίου. Η προσπάθεια να πείσει ότι  το κλείσιμο των Α.Τ  θα  επιφέρει βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας,   μιας και οι αστυνομικοί  που είναι ελάχιστοι  δεν θα φυλάνε πλέον τα « ντουβάρια» όπως αυθαίρετα υποστηρίζει, απέτυχε.

Ο κ. Βουλευτής εντέχνως ξεχνά πως  η Δημ. Αρχή ξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην  Τρίπολη και συμπεριελάμβανε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα  Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου.

Ο κ.  Βουλευτής δεν ενημερώθηκε για τα ψηφίσματα του Δ.Σ. του Δήμου που ομόφωνα και πέρα από παρατάξεις απαιτούν τη διατήρηση των Α.Τ. , ως επίσης και άμεση στελέχωσή τους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Ο κ. Βουλευτής προφανώς εγωιστικά  κωφεύει στις φωνές και την αγωνία της κοινωνίας και επιδεικτικά δεν αξιολογεί το παλλαϊκό αίτημά της, που εκφράστηκε μέσα από διαβούλευση, για διατήρηση και ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων.

Ο κ. Βουλευτής σκοπίμως παραβλέπει πως υποχρέωση και καθήκον της  Κυβέρνησης είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, που είναι υποστελεχωμένα  για την ενίσχυση της προστασίας  και ασφάλειας των πολιτών, ως απόρροια του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος  “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.  

Ως αποδεικνύεται ο κ. Βουλευτής έγινε πολύ γρήγορα νεο- μνημονιακός  και ξέχασε τις παλιές ρητορικές  του. Βεβαίως και  δικαιούται να έχει τις απόψεις του , είναι όμως απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και  υπαινιγμούς για τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας σέβεται κάθε  αιρετό μέλος – εκπρόσωπο της κοινωνίας μας και απαιτεί  την οφειλόμενη συμπεριφορά σεβασμού.

 Η Τριφυλία δεν είναι  «καραγκιόζ μπερντέ», που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράσταση του”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Ιταλοί στον προημιτελικό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα ρύθμιση: Αποπληρωμή χρεών προς τους δήμους σε 24 δόσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη