Ο δήμαρχος Καλαμάτας θέλει αδιάβαστους τους δημοτικούς συμβούλους

/

Περισσότερες από 950 σελίδες θα πρέπει να μελετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων του δήμου Καλαμάτας, αν θέλουν να εκφράσουν σοβαρό λόγο στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, σε δύο σοβαρά ζητήματα της πόλης. Μάλιστα αυτό θα πρέπει να το …καταφέρουν σε τρεις ημέρες, καθώς η «εξεταστέα ύλη», δόθηκε – από τη δημοτική αρχή- μόλις χθες το βράδυ!

Συγκεκριμένα στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενη Πέμπτης έχουν εισαχθεί προς συζήτηση δυο εξαιρετικά σοβαρά θέματα που «καινε» τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Το πρώτο είναι η μελέτη επικαιροποίησης ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον ΦΟΣΔΑ, η διαχείριση των σκουπιδιών δηλαδή, και το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με το Β’ φάση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου Καλαμάτας για την πενταετία 2015 – 2019, τον προγραμματισμό των έργων δηλαδή για την ερχόμενη περίοδο.

Η εισήγηση του πρώτου θέματος, την οποία πρέπει να μελετήσουν οι αντιπολιτεύσεις αν θέλουν με σοβαρό τρόπο να εκφράσουν ενστάσεις και προτάσεις, αποτελείται από περισσότερες από 600 σελίδες γεμάτες δεκάδες πίνακες, χάρτες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η εισήγηση του δεύτερου θέματος είναι επίσης ογκωδέστατη, καθώς αποτελείται από 350 σελίδες, που επίσης εμπεριέχουν σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τεχνικούς όρους.

Ο χρόνος, δε, που έχουν στη διάθεσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων, προκειμένου να μελετήσουν τις δύο αυτές εισηγήσεις είναι τρεις …ολόκληρες ημέρες, καθώς τις πήραν στα χέρια τους τη Δευτέρα το βράδυ και θα πρέπει να τις γνωρίζουν την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρακτική της δημοτικής αρχής, αλλά και του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Πολλοί μιλούν για προσπάθεια απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου και του έργου των αντιπολιτεύσεων και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν τον «ρόλο του Χρυσοχοΐδη», ό οποίος δεν πρόλαβε να διαβάσει τα μνημόνια που ψήφισε.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα για διακοπές ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουλάχιστον 10 νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά