Οκτώ στους δέκα Γερμανούς υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Οι περισσότεροι Γερμανοί υποστηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θέλουν ένα δημοψήφισμα σαν αυτό της Βρετανίας, ενώ επίσης δεν αναμένουν ότι θα αποχωρήσουν από την ΕΕ και άλλες χώρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Η Γερμανία, κινητήρια οικονομική δύναμη της ΕΕ, έχει σοκαριστεί από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων την περασμένη Πέμπτη να υποστηρίξουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ (Brexit), αλλά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η πιό ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης, έχει επίσης πει ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να οδηγηθεί πιεστικά σε διαπραγματεύσεις για ένα γρήγορο διαζύγιο.

Κόμματα ευρωσκεπτικιστών από διάφορες χώρες στην Ευρώπη έχουν ζητήσει από τις κυβερνήσεις τους τα δικά τους παρόμοια δημοψηφίσματα, αλλά σύμφωνα με μια δημοσκόπηση από την εταιρεία Forsa που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Handelsblatt, δεν υπάρχει παρά λίγη υποστήριξη για κάτι τέτοιο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 82% των Γερμανών που ερωτήθηκαν από την Forsa είπαν ότι σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος θα διάλεγε να παραμείνει στην ΕΕ, και μόνο 14% θα υποστήριζε την αποχώρηση της χώρας. Ένα 71% διαφωνεί με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάλογο της Βρετανίας στη Γερμανία, ενώ 27% είπε ότι θα υποστήριζε τη διεξαγωγή του.

Η εταιρεία ρώτησε 1.005 άτομα στις 24 Ιουνίου, τη μέρα μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας. Βρήκε επίσης ότι 51% των Γερμανών, μια ισχνή πλειοψηφία, δεν αναμένει να αποχωρήσουν από την ΕΕ άλλες χώρες, ενώ 42% προβλέπει ότι αυτό θα συμβεί.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βραβεία Kennedy Center Honors

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Aυξήθηκε η ζήτηση για τα ιρλανδικά διαβατήρια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ