Τσίπρας – Σουλτς: Να ενισχύσουμε την δημοκρατική Ευρώπη

H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με την συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Αντίο» στον Μπαντ Σπένσερ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βραβεία Kennedy Center Honors

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, εάν χρειαστεί, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα

Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους τής χώρας -εάν χρειαστεί- σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε ο