«Κίνδυνος» για τα δημοτικά τέλη από τα «φέσια» στους λογαριασμούς

/

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στις δημοτικές αρχές το διογκούμενο φαινόμενο δυσκολίας αποπληρωμής λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των πολιτών.  Η αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ, αυτόματα σημαίνει απώλεια εσόδων των δήμων, δεδομένου ότι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εισπράττονται τέλη προς την αυτοδιοίκηση.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο κ. Νίκας κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έχει υποστεί μείωση των εσόδων από δημοτικά τέλη της τάξεως του 20%.

Παράλληλα, προβληματισμό δημιουργεί στις δημοτικές αρχές και το γεγονός, εκτός της αδυναμίας λογαριασμών προς τη ΔΕΗ, ότι στο «παιχνίδι» πλέον της παροχής ενέργειας έχουν μπει και ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη έχουν καταγράψει μια δυναμική στον χώρο. Ο προβληματισμός, που τίθεται από τους δήμους, έχει να κάνει με τον μηχανισμό είσπραξης των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.  «Φοβάµαι για τα δηµοτικά τέλη τα ανταποδοτικά, ότι η ιδιωτικοποίηση µέρους της ενέργειας, θα φέρει ζήτηµα σε σχέση µε εµάς, γιατί έχουν κάθε λόγο να µην έχουν στους λογαριασµούς τους δηµοτικά τέλη, δηµοτικούς φόρους και όλα τα σχετικά, τα οποία ρυθµίζονται από τη νοµοθεσία.  Είναι ένα πεδίο αυτό το οποίο θα µας απασχολήσει πάρα πολύ σύντοµα. Λυπάµαι γιατί η Κ.Ε.∆.Ε. δεν το έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτηµα. Έχει σκοτεινά σηµεία το πώς θα εισπράττουµε τις επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν συνεχώς µερίδιο στην αγορά. Εµείς θα αµυνθούµε µε τη ∆.Ε.Η. όσο µπορούµε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας για το ζήτημα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

21 μοναδικές αεροφωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ελιά Καλαμών με πιπεράτη σοκολάτα «τρέλανε» το Ευρωκοινοβούλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου