Μητσοτάκης: ζήτησε και πάλι εκλογές

Νέο αίτημα για εκλογές, διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή, με αιχμή την «υπόθεση αλλαγής της σύμβασης» ΟΛΠ – COSCO από την οποία είπε, πως αποδεικνύονται όλα τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης: της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας.

«Ο κ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση, είναι η επιτομή της αναξιοπιστίας, της υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τις πράξεις του υπουργού του, αφού δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του, μετά το «πρωτοφανές» στα κοινοβουλευτικά χρονικά να αθετεί μια διακρατική συμφωνία, πλήττοντας σε παγκόσμια επίπεδο την εικόνα της χώρας.

«Κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να διώξετε και τους λίγους επενδυτές που επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με πολλή προσπάθεια για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως μια ημέρα έπειτα από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναξιοπιστίας και υποκρισίας.

«Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και θα έπρεπε να είναι μια μέρα χαράς σήμερα, αφού διακομματικά συμφωνούμε σε μια σύμβαση που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις απασχόλησης και θα αναβαθμίσει τον ρόλο του λιμανιού του Πειραιά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με τα παιδαριώδη τερτίπια της, η κυβέρνηση, αντί να κυρώσει την συμφωνία, την ακύρωσε ουσιαστικά πολιτικά», με τις πονηριές της υπονομεύει την χώρα και με τον «απίθανο ερασιτεχνισμό της» διώχνει επενδύσεις και δουλειές, υποστήριξε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την χθεσινή «επιστολή – κόλαφο» της κινεζικής αντισυμβαλλόμενης εταιρείας, κατέστησε υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, «που όφειλε να είχε παραιτήσει τον κ. Δρίτσα», αλλά – όπως ανέφερε – ο κ. Τσίπρας κρύβεται πίσω από τα στελέχη του, «πίσω από τον κ. Φίλη, τον κ. Σπίρτζη, τον κ. Κυρίτση, τον κ. Δρίτσα, αυτοί είναι το είναι το αληθινό πρόσωπο του κ Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Στ. Ψυχάρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανησυχία του ΔΝΤ για τα «κανόνια» την ελληνική αγορά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ