“Θα εργαστούμε από κοινού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”

Ένα πλαίσιο συνεργασίας, με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Όπως είπε, «πρόκειται για μία επίσκεψη, η οποία προσδοκούμε ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πλαίσιο των συζητήσεών μας για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ένα σημείο μεταστροφής προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης με βιώσιμο τρόπο. Στη διαδικασία αυτή, τόνισε ο κ. Σταθάκης, ο ρόλος της Γερμανίας και η σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία έχει καθοριστικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η ελληνογερμανική συνεργασία έχει εξελιχθεί σε πολλούς τομείς και υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο τεχνικής συνεργασίας, σε πάρα πολλούς τομείς, από την έρευνα και την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τον ενεργειακό τομέα, κ.α.

Υπογράμμισε δε, ότι, το αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων είναι ένα πλαίσιο συνεργασίας, με επίκεντρο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, που αφορά όλο το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και ανανεώνεται για επενδύσεις στους τομείς που υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, όπως στον ενεργειακό τομέα, στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, στην αξιοποίηση αποβλήτων, στον τουρισμό, στην πληροφορική, στις υπηρεσίες υγείας και αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανησυχία του ΔΝΤ για τα «κανόνια» την ελληνική αγορά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένοπλος εισέβαλε σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA