Ο δήμαρχος που έγινε …δημοσιογράφος

/

Ως άλλος …δημοσιογράφος απάντησε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του σε σχέση με τις αλλαγές στη λειτουργεία του περιφερειακού Ιατρείου της Χώρας. Παρουσίασε δελτίο τύπου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ως απάντηση! Ερωτήματα για την διαδρομή του συγκεκριμένου δελτίου τύπου.  Αντί να αναρτηθεί στον ιστότοπο της υπηρεσίας, για χρήση από τα ΜΜΕ, έφτασε «συστημένο» στα χέρια του κ. Καφαντάρη!

Με ένα δελτίο τύπου (!) της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου επιχείρησε να καθησυχάσει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος την ανησυχία των κατοίκων της Χώρας σε σχέση με τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου της περιοχής. Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καφαντάρης παρουσίασε δελτίου τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι η λειτουργία του Ιατρείου παραμένει ως έχει και οι όποιες αλλαγές παραπέμπονται στο μέλλον και αφού πραγματοποιηθεί σχετική διαβούλευση σε επίπεδο Μεσσηνίας.

Ωστόσο εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση της προϊστάμενης αρχής (6η ΥΠΕ) έγινε μέσα από ένα δελτίο τύπου που, κατά σύμπτωση, ο κ. Καφαντάρης είχε στα χέρια του! Μάλιστα όχι μόνο το είχε μόνο ο δήμαρχος στα χέρια του το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αλλά φαίνεται (βλέπε σχετική φώτο) ότι εστάλη στο γραφείο του δημάρχου από το γραφείο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ λίγα λεπτά μόνο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου! Την ίδια στιγμή το δελτίο τύπου, που έχει ως παραλήπτες μόνο τα ΜΜΕ, όπως αναγράφεται σε αυτό (βλέπε σχετική φώτο), ακόμα και σήμερα δεν έχει αναρτηθεί, ως έπρεπε, στον διαδικτυακό τόπο της 6ης ΥΠΕ, όπου και πρέπει να αναρτώνται τα δελτία τύπου.

Επίσης ερωτήματα γεννά και το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ δεν απάντησε υπηρεσιακά στον κ. Καφαντάρη, ο οποίος έχει στείλει επιστολή για το θέμα, αλλά προτίμησε να του …απαντήσει μέσω δελτίο τύπου. Προφανώς οι ευθύνες και της 6ης ΥΠΕ επι του θέματος είναι σημαντικές, δεδομένου ότι δεν έχουν καταλάβει (!) ότι τα δελτία τύπου αποστέλλονται στα ΜΜΕ και όχι στους δήμους, και μάλιστα «συστημένα» στα γραφεία των δημάρχων. Επίσης, προφανώς, δεν έχουν καταλάβει ότι είναι υποχρεωμένοι, αν θέλουν να απαντήσουν στις αιτιάσεις του δήμου Πύλου – Νέστορος, να το πράξουν υπηρεσιακά και όχι με δελτία τύπου. Ας καταλάβουν ότι ο δήμος Πύλου – Νέστορος δεν είναι ούτε εφημερίδα, ούτε τηλεοπτικός σταθμός, ούτε ενημερωτική ιστοσελίδα.

 

Untitled-1

Το δελτίο τύπου της 6ης ΥΠΕ εστάλη “συστημένο” στο γραφείου του κ. Καφαντάρη, 70 λεπτά πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου (βλέπε φωτό επάνω)

 

 

 

Untitled-3

Παρά το γεγονός ότι το δελτίο τύπου έχει παραλήπτες τα ΜΜΕ, έφτασε πρώτα στα χέρια του κ. Καφαντάρη!

Untitled-4

Ακόμα και σήμερα, μια ημέρα μετά, το δελτίο τύπου δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της 6ης ΥΠΕ

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Κοσμόπουλου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση Τατούλη σε Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ