Με κυβίστηση στην “αγκαλιά” της ΤΕΡΝΑ ο Νίκας

/

Υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων εμφανίζεται, τώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανίζονταν ένθερμος υποστηρικτής της τοπικής διαχείρισης και μάλιστα προέβλεπε ότι το σχέδιο της κεντρικής διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ, της περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν θα υλοποιηθεί. Τώρα, και αυτός, καταλήγει στην «αγκαλιά» της ΤΕΡΝΑ, εταιρείας που έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Με δικαιολογίες, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχείρησε να ξεφύγει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τη δεινή πολιτική θέση στην οποία έχει περιέλθει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Νίκας προσπάθησε, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, να πείσει ότι για την πολιτική «κωλοτούμπα» που έκανε φταίνε όλοι οι άλλοι πλην από τον ίδιο!  Κατηγόρησε την κυβέρνηση, κατηγόρησε τους άλλους δήμους και γενικά προσπάθησε να βρει διέξοδο σε αβάσιμες εικοτολογίες, προκειμένου να δικαιολογήσει το τραγικό αδιέξοδο των πολιτικών στο επίπεδο της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αδιέξοδο που τελικά τον αναγκάζει να βρεθεί στην «αγκαλιά» της ιδιωτικής εταιρείας «ΤΕΡΝΑ», η οποία έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Αδιέξοδο, το οποίο τον αναγκάζει να αποδεχθεί αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες κατηγορούσε, την κεντρική διαχείριση μέσω ΣΔΙΤ.

«Θηλειά» η Μαραθόλακκα

Οσοι, ωστόσο, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ξέρουν ότι αυτό που οδήγησε τον κ. Νίκα στην αλλαγή στάσης είναι το θέμα της Μαραθόλακκας. Η διαχείριση απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του κ. Νίκα, δεδομένου ότι με τις πολιτικές που ακολούθησε, σε σχέση με την περιοχή, και τα λάθη που έκανε, εγκλωβίστηκε σε μια κατάσταση που και ημερομηνία λήξεως έχει, αλλά και είναι έωλη ως προς το τυπικό κομμάτι που σχετίζεται με την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας του χώρου. Ουσιαστικά η δημοτική αρχή Καλαμάτας αν πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα με τη λειτουργία του χώρου κάτι που θα την εξέθετε τόσο πολιτικά όσο και ουσιαστικά. Εμπρός σε αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Νίκας επέλεξε τη λύση της «κωλοτούμπας», προκειμένου να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Σημειώνεται ότι η τακτική του κ. Νίκα συγκέντρωσε τα πυρά σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς όλοι εντόπισαν και υπογράμμισαν τόσο τη στροφή στην πολιτική του δημάρχου, όσο και το αδιέξοδο των πολιτικών του στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναφορά στον εισαγγελέα για “παρανομίες” στην χωματερή Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησε η κατασκευή πίστας skate στο στάδιο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου