Τ. Πετρόπουλος: μέτρα για την αναπλήρωση από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

«Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει ως κυβέρνηση θέτουν το πλαίσιο τής κυβέρνησης για την ανάπτυξη ώστε οι νέοι τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο επιχειρείν να αδράξουν την ευκαιρία», τόνισε από την Κοζάνη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της πενιχρά μέσα και είναι τόσο πενιχρά που εάν δεν έχουμε γρήγορα αναπτυξιακά δεν θα αναστρέψουμε την κατάσταση καταλήγοντας «ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης». Αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την κοινωνική ασφάλιση που πριν ακόμη αρχίσει να εφαρμόζεται διαστρεβλώνεται συνεχώς από κάποιους, και εξήγησε ότι στο θέμα του ΕΚΑΣ, η κυβέρνηση εκπληρώνει συμφωνία παλαιότερων κυβερνήσεων.

Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2018 και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη γρήγορη αναπλήρωση μεγάλου μέρους των απωλειών που θα υποστούν οι δικαιούχοι. Ανακοίνωσε μάλιστα,ότι σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση δημιουργώντας μια καλύτερη βάση κατώτερης σύνταξης ενώ με το νέο σύστημα υπολογισμού, η μικρότερη σύνταξη θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης 110%.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά την καταβολή των επικουρικών η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για την έκπτωση του 15%

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA