“Μπρος κωλοτούμπα και πίσω παραίτηση” για την Ελένη Αλειφέρη

/

Μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλλημα βρίσκεται η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το πολιτικό της μέλλον. Ή θα ξεχάσει όσα έλεγε για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλιρρόη ή θα πρέπει, εάν εμείνει στις απόψεις της, να παραιτηθεί από τη θέση της.

Το δίλλημα είναι σαφές και επίσης σαφέστερο είναι ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να απαντηθεί καθαρά και ξάστερα. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, συμφωνεί με την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλιρρόη (περιοχή του δήμου καταγωγή της) ή εμμένει στις προηγούμενες απόψεις της και είναι κατά του συγκεκριμένου έργου; Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει το ερχόμενο διάστημα η κα Αλειφέρη, δεδομένου ότι όπως όλα δείχνουν, έχει μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση της ΣΔΙΤ που έχει «τρέξει» η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η απάντηση, ωστόσο, του συγκεκριμένου διλλήματος δεν είναι καθόλου εύκολη. Αυτό γιατί η κα Αλειφέρη, πριν εμπλακεί με τα της περιφέρειας και εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με την παράταξη Τατούλη, όχι μόνο είχε εκφραστεί αρνητικά για τους σχεδιασμούς του περιφερειάρχη όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, ως πρώην δημοτική σύμβουλος Οιχαλίας και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά. Τώρα, η κα Αλειφέρη καλείτε είτε να ξεχάσει το πρόσφατο παρελθόν της και να κάνει «κωλοτούμπα», είτε να επιμείνει στις απόψεις της και να ανοίξει ο δρόμος της παραίτησής της! Πώς, άλλωστε, θα μπορέσει να σταθεί η αντιπεριφερειάρχης στη θέση της όταν θα έχει διαφωνήσει με το σημαντικότερο έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του κου Τατούλη, της περιφερειακής αρχής; Προφανώς, αυτό λέει η λογική για τους πολιτικούς που σέβονται τον εαυτό τους, άρνηση της κας Αλειφέρη να συναινέσει στη λύση που προτείνει ο επικεφαλής της παράταξής της – για ένα τόσο κομβικό ζήτημα – θα πρέπει ως κατακλείδα να έχει τη λέξη «παραίτηση».

Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που η κα Αλειφέρη δεν εμείνει στις απόψεις της και κάνει βήματα πίσω, αποδεχόμενη τον σχεδιασμό που προβλέπει η ΣΔΙΤ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος στην περιοχή καταγωγή της, τον δήμο Οιχαλίας. Θα πρέπει τότε να εξηγήσει στους κατοίκους της περιοχής τί είναι αυτό που τελικά άλλαξε τη θέση της, επωμιζόμενη το ανάλογο κόστος. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», λοιπόν, για την κα Αλειφέρη η οποία, ομολογουμένως, θα πρέπει σύντομα να λάβει πολιτικές αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές για το μέλλον της.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι μεθοδεύσεις και το κρυφό σχέδιο Νίκα για το πάρκινγκ της Νέδοντος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ντροπιασμένη” η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας από το ντύσιμο του Τσίπρα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου