Τάζουν 850 ευρώ για ψώνια σε super markets της Καλαμάτας

/

Με πρόφαση ότι κάποιος μπορεί να κερδίσει 850 ευρώ, για ψώνια σε super markets της Καλαμάτας, επιτήδειοι προσπαθούν, μέσω facebook, να προσεγγίσουν πελάτες σε συνδρομητική τηλεφωνική εταιρεία η οποία κοστίζει πάνω από 24 ευρώ το μήνα!

Η πρακτική που ακολουθείται είναι απλή: Αρχικά σου πλασάρουν ένα εντελώς παραπλανητικό μήνυμα στον «τοίχο» σου στο Facebook. Σε αυτό το μήνυμα υπάρχει το εξής κείμενο: «πανικός στην Καλαμάτα με τα 850 ευρώ δώρο για ψώνια». Στη συνέχεια σε καλούν να «μπεις» σε ιστότοπο όπου θα συμμετάσχεις σε διαγωνισμό, προκειμένου να κερδίσεις το «δώρο» σου. Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπάρχει το εξής κείμενο: «Χαμός στην Καλαμάτα με τον online διαγωνισμό που χαρίζει 850 ευρώ για ψώνια σε γνωστές αλυσίδες Σουπερμάρκετ της Καλαμάτας. Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό τώρα πριν λήξει! Ο διαγωνισμός είναι αληθινός. Το μόνο που έχετε για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμός με έπαθλο δωροεπιταγές 850€ είναι να συμμετάσχετε σε μία έρευνα καταναλωτών σουπερμάρκετ με διάφορες ερωτήσεις τύπου «Σε ποιο Σουπερμάρκετ κάνετε τα ψώνια σας» ή «Ποια μάρκα γαλακτοκομικών προτιμάτε» και έτσι μπορείτε να κερδίσετε τα 850 ευρώ καταχωρώντας απλά τα στοιχεία σας! Σκεφτείτε για πόσους μήνες θα τρώει η οικογένεια με 850 ευρώ δωροεπιταγή!».

Βεβαίως, οι εμπνευστές του συγκεκριμένου διαγωνισμού, στο εισαγωγικό κείμενο δεν μιλούν πουθενά για το γεγονός ότι για να συμμετάσχεις στον «διαγωνισμό» θα πρέπει να εγγραφείς πρώτα σε συνδρομητική τηλεφωνική υπηρεσία, η οποία θα σου στέλνει 3 μηνύματα την εβδομάδα στο κινητό σου που θα κοστίζουν 6.24 ευρώ! Η αναγκαία αυτή υπόμνηση υπάρχει στη βάση της σελίδας, στα λεγόμενα ψιλά γράμματα, και πρέπει να είσαι, τουλάχιστον, έμπειρος σε τέτοιου είδους συναλλαγές για να την εντοπίσεις. Επίσης στον υποτιθέμενο διαγωνισμό δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο για τα s/m και τα προϊόντα που αφορά το «δώρο».

Λίγο περισσότερο ψάξισμο του ζητήματος σε οδηγεί σε εταιρεία που έχει έδρα το Ισραήλ και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από εταιρεία που δεν έχει βάση στη Χώρα μας! Συγκεκριμένα σημειώνεται για την εταιρεία: «Η εταιρεία Cellon Ltd, λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ και έχει, τώρα, την έδρα της στην HaYetsira 29, 52521 Ramat Gan, Ισραήλ. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την DIMOCO Europe GmbH, Campus 21, Europaring F15/302, A-2345 Brunn/Gebirge».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Μετεγγραφές, καλά Σχολεία και «παραπαιδεία».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας ο Θ. Πετράκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ