Μανώλης Μάκαρης: Χωρίς μελέτη το ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας

/

Ανακοίνωση σχετικά με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να προχώρησει στην κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στον Νέδοντα εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.

Ο κ. Μάκαρης σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Μετά τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χωρίς καμιά διαβούλευση η δημοτική αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει  την  κατασκευή  ανοιχτού  θεάτρου στην απόληξη του  πάρκου του Νέδοντα.

Όμως  μια τέτοια απόφαση λήφθηκε  χωρίς  να έχει γίνει η απαιτούμενη μελέτη γιατί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν προβλέπει τέτοιες κατασκευές στην συγκεκριμένη προστατευόμενη περιοχή, η κοιλάδα του Νέδοντα είναι ο φυσικός αγωγός που προσφέρει δροσερό αέρα  στην πόλη από το βορρά και οποιαδήποτε κατασκευή σε αυτή την περιοχή  θα λειτουργούσε ως  τεχνητό φράγμα αέρα, δεν έχει γίνει σχετική κυκλοφοριακή μελέτη

Η αναγκαιότητα για την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην πόλη μας είναι ξεκάθαρη όμως οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται βιαστικά και χωρίς να εξεταστούν εναλλακτικές καταλληλότερες θέσεις χωροθέτησης (πχ. Δυτική Παραλία).

Παράλληλα πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα  η παρόχθια περιοχή του Νέδοντα ως ένα πάρκο αναψυχής  δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση για τα πυρηνελαιουργεία και τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Πελοπόννησο το πιο ακριβό ξενοδοχείο της Ευρώπης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ