Σε Λονδίνο – Φραγκφούρτη ο Μητσοτάκης

Τριήμερη περιοδεία σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη πραγματοποιεί από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της οποίας έχει σειρά συναντήσεων με οικονομικούς παράγοντες και διαχειριστές κεφαλαίων, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία και δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να αποδειχθεί εφικτός. Μιλά δε για «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Στο Λονδίνο  ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων Funds και επενδυτικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.α.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού λένε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση καθώς «ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους που να βασίζεται στα μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο την σταθερή ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Τέλος, αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση  με το επιτελείο της Deutsche Welle.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεπέρασαν τον στόχο τα φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βομβιστής ανατινάχτηκε μπροστά από αστυνομικό σταθμό στην Ινδονησία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ