Στο έλεος των κουνουπιών οι τουρίστες και επαγγελματίες της Πυλίας!

/

Εξοργισμένοι είναι οι επαγγελματίες περιοχών του δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς για μια ακόμα φορά, εν μέσω τουριστικής περιόδου, καλούνται να αντιμετωπίσουν το διογκωμένο πρόβλημα των κουνουπιών που πλήττει την περιοχή. Σημειώνεται ότι ο δήμος Πύλου – Νέστορος και η Μάνη αποτελούν την ατμομηχανή του τουρισμού στη Μεσσηνία και αποτελεί, τουλάχιστον, φαιδρότητα οι αρμόδιοι να μην μπορούν να ελέγξουν ένα τέτοιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματιών της περιοχής της Γιάλοβας, αλλά και του Πετροχωρίου, το πρόβλημα με τα κουνούπια σήμερα, από τη δύση του ηλίου και μετά, είναι τόσο έντονο που έχει ως αποτέλεσμα πελάτες και επισκέπτες να φεύγουν από τα καταστήματα, μην αντέχοντας τις επιδρομές των κουνουπιών! Μάλιστα, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής, πολλοί από τους επισκέπτες δεν έκρυβαν την δυσαρέσκειά τους για το φαινόμενο το οποίο πλήττει, για μια ακόμα χρονιά, την συγκεκριμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Πύλου – Νέστορος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του, κάθε χρόνο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ύπαρξη κουνουπιών και δεν είναι λίγες οι φορές που, από αβλεψία των αρμοδίων, το πρόβλημα διογκώνεται τόσο πολύ που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής αναγκάζεται να εξηγεί στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής πως γίνεται στην περιοχή τους να συνδυάζονται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελάδα (costa navarino) και τα αμέτρητα σμήνη κουνουπιών που στην κυριολεξία κάνουν επιδρομή στην περιοχή.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μεσσηνία την Πέμπτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν πλήρωσαν ΦΠΑ δημοσίου έργου του Δήμου Πύλου – Νέστορος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ