Έργα για να αλλάξει όψη η οδός Αρτέμιδος στην Καλαμάτα (φωτο)

/

Προχωρούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, στην οδό Αρτέμιδος οι εργασίες ανακατασκευής της (α΄ φάση), που θα τη μετατρέψουν σε βασική είσοδο και έξοδο της Καλαμάτας.

Αυτήν την περίοδο διενεργούνται σκυροδέτηση κρασπέδων και βάσεων για τους ιστούς φωτισμού στη νησίδα που δημιουργείται, ενώ θα ακολουθήσει μπάζωμα με χώμα για την πραγματοποίηση φυτεύσεων. Έχει προηγηθεί η εγκατάσταση σωληνώσεων, μέσα από τις οποίες θα περάσουν τα καλώδια ρεύματος, καθώς και η τοποθέτηση σωλήνων για το αυτόματο σύστημα άρδευσης.

Πρόκειται για το έργο: «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης» προϋπολογισμού 149.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ανάδοχος του οποίου είναι η Κοινοπραξία Μιχαήλ Παπαδημητρίου – Γεώργιος Σακελλαρίου – Ευάγγελος Ξυδέας με ποσοστό έκπτωσης 8%. Η χρηματοδότηση προέρχεται από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της β΄ φάσης των παρεμβάσεων, με τίτλο: «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β΄ φάση)» προϋπολογισμού 850.000,00 €, με χρηματοδότηση από τα υπόλοιπα των εκπτώσεων δημοπρατηθέντων έργων, για την εκτέλεση των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας έλαβε δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Λαφαζάνης και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Ντράγκι και Κερέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ