«Άνθρακες» η λύση Καφαντάρη για το Κέντρο Υγείας Πύλου

/

Επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις στην περιοχή φαίνεται ότι ήταν η …λύση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δήμητρη Καφαντάρη, στο τεράστιο ζήτημα των ελλείψεων του ΚΥ Πύλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», «παρά το γραπτό αίτημα της διεύθυνσης της μονάδας, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος απάντησε, ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των «ανοιχτών» βαρδιών, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες ο οδηγός βρίσκεται σε υπηρεσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας. Συγκεκριμένα από τη διεύθυνση του Κ.Υ. Πύλου για τον μήνα Ιούλιο ζητήθηκε η κάλυψη 15 πρωινών βαρδιών (7 π.μ. – 3 μ.μ.) και μίας απογευματινής (3 μ.μ. – 11 μ.μ.) και από αυτές ο πιστοποιημένος οδηγός του δήμου μπορεί να καλύψει μόνο 5 πρωινές βάρδιες. Το αποτέλεσμα επί της ουσίας είναι η υγειονομική μονάδα της Πύλου να παραμένει χωρίς ασθενοφόρο 10 πρωινά και ένα απόγευμα. Εάν αυτές τις ημέρες δηλαδή χρειαστεί κάποια επείγουσα διακομιδή, τότε αναγκαστικά θα κληθεί το πλησιέστερο ασθενοφόρο, δηλαδή συνήθως είτε από τα Φιλιατρά, είτε από την Καλαμάτα. Την παραπάνω κατάσταση επιβεβαίωσε απαντώντας στην «Ε» ο συντονιστής των οδηγών του Κ.Υ. Πύλου Δημήτρης Κουφόγιωργας, ο οποίος παράλληλα μας ενημέρωσε, ότι οι 3 εναπομείναντες οδηγοί (εκτός του κλιμακίου ΕΚΑΒ) καλύπτουν ακόμα και πάνω από 20 βάρδιες το μήνα και δεν έχουν πάρει ακόμα, ούτε μία μέρα άδεια από αυτές που δικαιούνται για το 2016. «Δουλεύουμε στα όρια και ακόμα σταδιακά ανάμεσα στις βάρδιες, παίρνουμε άδειες του 2015» επεσήμανε ο κ. Κουφόγιωργας διευκρινίζοντας, ότι από την πλευρά των οδηγών γίνεται ό,τι καλύτερο μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Θέλησε μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας ουσιαστικά, ότι για όλες αυτές τις προβληματικές καταστάσεις δεν ευθύνονται οι οδηγοί, οι οποίοι πάντα μέσα στις δυνατότητες που έχουν, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά από τους πανηγυρισμούς του κου Καφαντάρη ότι έλυσε το πρόβλημα. Όλα αυτά μέσα από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», όχι από το …κακό messiniapress.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν πλήρωσαν ΦΠΑ δημοσίου έργου του Δήμου Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τ. Αποστολόπουλος: Να ζητήσει συγνώμη ο Π. Νίκας για το ΓΠΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ