Δ. Βίτσας: Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί ακυβερνησία

Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί ακυβερνησία, αλλά αναδιατάσσει το πολιτικό σύστημα, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι.

«Αρχίζουν και διαμορφώνονται συνασπισμοί ή παρατάξεις, ευρύτερου πολιτικού ή ιδεολογικού ενδιαφέροντος και αυτές δίνουν κυβερνήσεις τέτοιου χαρακτήρα και κυβερνήσεις συνεργασίας, με σαφές πρόγραμμα και όχι με εκλογικές συγκολλήσεις και κάνουν πιο ευκρινές για τον πολίτη ψηφοφόρο το τι ψηφίζει, ποιο πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί», εκτίμησε.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας χαρατήρισε θετικό «το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους των 50 εδρών, δηλαδή οι χαμένες έδρες για το μεγάλο κομμάτι των πολιτικών δυνάμεων» και σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν μία μικροπολιτικού χαρακτήρα κριτική». «Ο πολίτης πρέπει, με ισοδύναμο τρόπο, να μπορεί να εκφράζει τη θέλησή του για το πώς θα κυβερνηθεί και από ποιους, από ποιες πολιτικές δυνάμεις θα κυβερνηθεί η χώρα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκθεση για τους Έλληνες πρόσφυγες του 1922 στη Ναντ της Γαλλίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ