ΕΛΓΑ: καθυστερήσεις εάν δεν λυθούν προβλήματα των εκτιμητών

6 Ιουλίου 2016

Δεκτή κατά πλειοψηφία, εν μέσω διαμαρτυριών, έγινε η τροπολογία για τα οδοιπορικά των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Νωρίτερα ο ΕΛΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (5/7/2016) στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εκτίμηση ζημιών, έστω και υπό το υφιστάμενο καθεστώς που θα επιφέρει «δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων».

Νωρίτερα το πρωί είχε κατατεθεί νέα τροπολογία από το σωματείο των εργαζομένων του Οργανισμού με την στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύλλογου Εργαζομένων του ΕΛΓΑ, κ. Δ. Πανταζής: «Σήμερα το πρωί καταθέσαμε τη δική μας τροπολογία στον Πρόεδρο της Βουλής, με τη στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ ενώ θα τη στηρίξει και η ΝΔ. Πρόκειται για την τροπολογία που ήταν να κατατεθεί αρχικά από την κυβέρνηση. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε τα περαιτέρω. Η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει τη δική της τροπολογία (σ.σ: αυτή ψηφίσθηκε). Όπως πληροφορηθήκατε κι εσείς, σήμερα υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις στελεχών του ΕΛΓΑ προς τη διοίκηση. Μεταξύ αυτών και εγώ κατέθεσα την παραίτησή μου ως Προιστάμενος Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του υποκαταστήματος Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης. Αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας».

Η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

Εξάλλου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. ευρεία σύσκεψη της Διοίκησης με τους Προϊσταμένους των περιφερειακών Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το καθεστώς των μετακινήσεων των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στην διενέργεια των εκτιμήσεων.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης αυτής είναι τα εξής: Η τροπολογία που δρομολογείται για ψήφιση στις 6/7/2016 δεν επιλύει συνολικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων για τους υπαλλήλους του ΕΛ.Γ.Α. Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έχει κατατεθεί, εδώ και μήνες, από την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α..

Παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αγροτικό κόσμο, θα προχωρήσει στην εκτίμηση των ζημιών επισημαίνοντας, όμως, ότι με την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν και αυτών που προωθούνται, θα υπάρξει δραματική αύξηση των λειτουργικών δαπανών και σημαντική καθυστέρηση στο έργο των εκτιμήσεων, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απειλή κατασχέσεων για 71.000 αγρότες με οφειλές ΟΓΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπέρ του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια και ο δήμος Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Βασιλόπουλος για ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας: Αναμένουμε από το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δούμε πραγματικά την προστασία του προϊόντος

Στο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του

Δείτε επίσης