Πολιτική αβεβαιότητα στην Αυστραλία

Παρατείνεται το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Αυστραλία, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών το προηγούμενο Σάββατο, με την ηγεσία του πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν αισιόδοξα για το σχηματισμό κυβέρνησης από το συντηρητικό συνασπισμό. «Η συντηρητική διακυβέρνηση μπορεί ακόμη να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Οικονομικών Σκοτ Μόρισον στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας (ABC).

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η καταμέτρηση των 1,5 εκατ. επιστολικών ψήφων και των ψήφων των απόντων από τις εκλογικές τους περιφέρειες, που αναμένεται ότι θα έχουν καθοριστικό χαρακτήρα στη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

Η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών από τον Τέρνμπουλ εξελίχθηκε σε μεγάλο πολιτικό ρίσκο, καθώς ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπος με μία άνοδο της πολιτικής επιρροής των λαϊκιστών ανεξάρτητων βουλευτών, που εμπόδιζαν την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Χ. Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Ντ. Τραμπ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητες οι δηλώσεις Μπακογιάννη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ