Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία για σεμινάρια στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

6 Ιουλίου 2016

Ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη, θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κ. Χρήστου.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Norbert Walter-Borjans, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ελληνικές αρχές και οι φορολογικές αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον 25 Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.

Πηγή: ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκθεση για τους Έλληνες πρόσφυγες του 1922 στη Ναντ της Γαλλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται για ένα καλύτερο αύριο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

Κ. Χατζηδάκης: Μειώνονται στο μισό οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ – Ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Σε νομοθετική ρύθμιση, που καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στην Βουλή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Δείτε επίσης