Υπέρ του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια και ο δήμος Μεσσήνης

/

Και ο δήμος Μεσσήνης τάχθηκε υπέρ της λύσης της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς στελέχη της δημοτικής αρχής σημείωσαν ότι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση είναι αυτή που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ζήτημα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο όπου και τέθηκε, ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως, το ζήτημα του επικαιροποιημένου σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ)  που έχει συνταχθεί από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Νίκος Ξαρχάκος, κατά την τοποθέτησή του σημείωσε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου η καλύτερη λύση είναι αυτή του ΣΔΙΤ με τοπική κομποστοποίηση (στο επικαιροποιημένο σχέδιο αναφέρεται ως λύση 1Β). Σημειώνεται ότι ο κ. Ξαρχάκος υπογράμμισε ότι ο δήμος Μεσσήνης θα πρέπει να ζητήσει να ενταχθούν σε αυτή τη λύση και κάποιες παράμετροι που τώρα δεν υπάρχουν και σχετίζονται με την τιμή, την εγγυημένη ποσότητα, το που θα είναι η πύλη εισόδου για τα απορριμματοφόρα.

Από την πλευρά τους τόσο η παράταξη του κ. Αναστασόπουλου όσο και αυτή του κ. Σαμπαζιώτη συμφώνησαν κατ’ αρχήν με την επιλογή της δημοτικής αρχής ωστόσο τόνισαν ότι ο δήμος θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου αν χρειαστεί να παρέμβει στις εξελίξεις προς το συμφέρον του δήμου Μεσσήνης. Αντίθετη άποψη με τον γενικό σχεδιασμό εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η λογική όλων των λύσεων εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΛΓΑ: καθυστερήσεις εάν δεν λυθούν προβλήματα των εκτιμητών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΗΜΑΡ: Υπέρ της απλής αναλογικής και στους δήμους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για υδροδότηση της Καλαμάτας: Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – Και νέα εναλλακτική λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι

Στο ζήτημα των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας, τα οποία ανέκυψαν στην πόλη τα δύο τελευταία 24ωρα,