“Σήκωσε το γάντι” ο Κωνσταντινέας και απαντά στη «γαλάζια παροικία” της Μεσσηνίας

/

Το “γάντι σήκωσε” ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας στις στοχευμένες επιθέσεις που δέχθηκε, το προηγούμενο χρονικό διάστημα από παράγοντες των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας, σχετικά με τις θέσεις του για την αστυνόμευση των εν λόγω περιοχών.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, μετά από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου προστασίας του πολίτη, ο κ. Κωνσταντινέας εξαπολύει επίθεση κατά της «γαλάζιας παροικίας» των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας. Σημειώνει σχετικά ο βουλευτής Μεσσηνίας: «Όσον αφορά στη «γαλάζια» παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με το γνωστό κόλπο της παραπληροφόρησης, καλώ να μου δείξουν τι είδους αντιδράσεις – αντιστάσεις προέβαλαν, όταν επί Υπουργίας κ. Δένδια, η οργανική δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών μειωνόταν δραματικά, προκαλώντας όλα αυτά τα αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας που βιώνει η περιοχή σήμερα.

Επιπλέον, θα πρότεινα στους εκεί τοπικούς άρχοντες, αφού κόπτονται τόσο πολύ για το καλό των πολιτών τους, να παραχωρήσουν τις οργανικές θέσεις που κρατούν, γνωρίζοντας  το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, σε ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν. Καλό στον τόπο τους θα κάνουν.

Η μικροπολιτική από θεατρίνους του παλαιοκομματισμού δε θα περάσει. Οι πολίτες της Τριφυλίας θα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς όταν θα βλέπουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα της αστυνομικής περιφρούρησης»

Οσον αφορά στο θέμα της συνάντησης του κ. Κωνσταντινέα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής σημειώνει: «Συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με θέματα ασφαλείας και ζητημάτων, που προκύπτουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που σχεδιάζει το Υπουργείο. Στον κ. Αναγνωστάκη τόνισα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής περιφρούρησης σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, όπως είναι η βόρεια Μεσσηνία.

Φαινόμενα, όπως αυτό που συνέβη προ ολίγων ημερών με τον προπηλακισμό αστυνομικού πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα εμπεδωθεί μόνο με τη συνεχή και αδιάκοπη παρουσία αστυνομικών μέσα στην κοινωνία, μέσα στα προβλήματα και όχι με την στελέχωση γραφείων.

Το Υπουργείο, με γνώμονα την πραγματική ανάγκη των πολιτών και μόνο αυτή, θα εκπονήσει ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην αποτελεσματική και επαρκή ασφάλεια των πολιτών».

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Νίκας: Και με απλή αναλογική δήμαρχος θα ήμουν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύσκεψη για παρεμβάσεις σε παραλία και Ιστορικό Κέντρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,

Συναντήσεις Γερονικολού για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας: «Οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε στασιμότητα και αδιέξοδα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Με αγρότες της Τριφυλίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ), Αντώνη Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε