Αστυνομικοί Μεσσηνίας: “Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα”

/

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού στο Δώριο. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Με αφορμή τον τραυματισμό συναδέλφου που έλαβε χώρα την 04/07/2016 στo Δώριο Μεσσηνίας, η Ενωσή μας για μία ακόμα φορά εκφράζει την έκδηλη ανησυχία της και τον έντονο προβληματισμό της  για την ύπαρξη και την προσφορά του αστυνομικού στα προβλήματα της κοινωνίας μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού (27% έλλειψη από τις οργανικές θέσεις στο βαθμό των υπαξιωματικών) και την απαρχαιωμένη χορήγηση μέσων και υλικών, σε αντίθεση με το τεράστιο φιλότιμο που επιδεικνύουν καθημερινά οι υπηρετούντες στη Δ. Α. Μεσσηνίας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας «ψυχορραγούν». Το παραπάνω συμβάν είναι επακόλουθο της μεγάλης κατάργησης των οργανικών θέσεων των αστυφυλάκων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, όπως συνέβη και πανελλαδικά. Όταν αστυνομικοί καλούνται καθημερινά να επιληφθούν σε συμβάντα μόνοι τους, είναι φυσικό επακόλουθο να δημιουργούνται τέτοια περιστατικά τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο οι νέες αστυνομικές δομές που θα προκύψουν να είναι πλήρως στελεχωμένες σε ανθρώπινο δυναμικό έτσι ώστε να μην παρατηρείται πλέον ο αστυνομικός να περιπολεί μόνος του, καθώς και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Αστυνομίας που ως στόχο έχει την διατήρηση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη.

Κλείνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσής μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον τραυματία αστυνομικό”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών «έρχεται» Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεκάδες κλοπές σε ξενοδοχεία και εξοχικά από εγκληματική ομάδα στη Μάνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης στην Ανάληψη – Tι είπε στην ομολογία του ο 50χρονος κατηγορούμενος για την 49χρονη πρώην σύζυγό του – Βαριές οι κατηγορίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε μια 49χρονη γυναίκα, νωρίς το

Σύλληψη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε 49χρονη στην Ανάληψη: Στα χέρια της αστυνομίας o 50χρονος πρώην σύζυγος του θύματος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος ημεδαπός για τον τραυματισμό