Δήμαρχος Μεσσήνης: Εμείς δεν είμαστε πουλημένα τομάρια

/

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, σε σχέση με τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι «για να γίνει ο δρόμος τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχει η Μεσσήνη. Τελεία και παύλα». Μάλιστα σε κάποια στιγμή που η συνεδρίαση του ΔΣ χτύπησε “κόκκινο”, σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης: «Εμείς εδώ μέσα δεν είμαστε πουλημένα τομάρια και δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος».

Οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Μεσσήνης στην αναφορά στο θέμα της κατασκευής του δρόμου, δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός, αλλά είναι ένα μήνυμα σε εκείνους που προσπαθούν να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου στη νέα του χάραξη. Αναφερόμενος, δε, στο ζήτημα της νέας χάραξης ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι «το κόστος των απαλλοτριώσεων είναι τριπλάσιο από το κόστος της κατασκευής. Για αυτή τη χάραξη δεν μας ρώτησε ποτέ κανείς. Δεν ζητήθηκε η άποψή μας. Όταν αυτό έγινε ήταν αργά».

Για τον υφιστάμενο δρόμο

Ο δήμαρχος Μεσσήνης παράλληλα ανέφερε ότι ως δήμος αναμένουν τις εξελίξεις σε σχέση με την μελέτη για την βελτίωση του υφιστάμενου άξονα. «Επι Τσώνη δρόμος χωρίς κάθετους άξονες προς τη θάλασσα δεν θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μεσσήνης και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η μελέτη δεν έχει προχωρήσει και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν δεδομένα για ζητήματα που καίνε τη Μεσσήνη, όπως είναι αυτό της παράκαμψης της πόλης ή των κάθετων αξόνων. «Υπάρχει δέσμευση από όλους ότι πρώτα θα ερωτηθεί η Μεσσήνη. Αυτό είναι δεδομένο. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει την προεργασία μας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την διαβούλευση».

Παράλληλα ο δήμαρχος Μεσσήνης δεσμεύθηκε ότι το ζήτημα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και θα κληθεί να λάβει την οριστική απόφαση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόλεμος δημάρχων στην Πελοπόννησο για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάρκινγκ: ανοίγουν το δρόμο για νέο χαράτσι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ