Δωρεά 500.000 ευρώ γνωστών επιχειρηματιών στο νοσοκομείο Καλαμάτας

8 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζος μαζί με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Γ. Κουδούνη και την υπόλοιπη ομάδα των ειδικευμένων ιατρών καρδιολόγων προκειμένου να δημοσιοποιήσουν μια μεγάλη δωρεά, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ που εγκρίθηκε σήμερα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Βίκυ Καρέλια και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για την δωρεά ενός σύγχρονου στεφανιογράφου, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον και ξεπερασμένο τεχνολογικά C-ARM και θα προσθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα οργανωμένο και σύγχρονο ιατροτεχνολογικά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Ένα Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 5 χρόνια ουσιαστικής και παραγωγικής λειτουργίας έχοντας πια στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κάθε ασθενούς σε όλη τη Μεσσηνία αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχοντας καταφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, να στελεχώσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο αποτελούμενο από μια οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων και συνεπικουρούμενο από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνει, ότι έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Οι καρδιολόγοι που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής-Μονάδας Εμφραγμάτων-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου μας είναι: Κουδούνης Γεώργιος, Διευθυντής, Κοσμοπούλου Σταυρούλα, με βαθμό Διευθυντή, Μάκαρης Εμμανουήλ-Λεονάρδος, Επιμ.Α΄, Κλουφέτος Περικλής, Επιμ. Α’, Λιονάκης Νικολάος, Επιμ.Β΄, Γκότσης Δημήτριος, Ειδικευόμενος, Σβορώνος Διονύσιος, Ειδικευόμενος, Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, Ειδικευόμενος, Νταίβις Ηλίας, Επικουρικός Ιατρός, Τσίχλης Ηλίας-Νεκτάριος, Επικουρικός Ιατρός, Κολονιάρης Ανδρέας, Επικουρικός Ιατρός.

Με αφορμή την παραπάνω δωρεά ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορείς εύκολα με λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που σε πλημυρίζουν μπροστά σε τέτοιες ενέργειες σαν την σημερινή δωρεά. Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.Έτσι λοιπόν σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και οι οικογένειες της Βίκυς Καρέλια και Αχιλλέα Κωσταντακόπουλου έρχονται να δωρίσουν στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων έναν σύγχρονο στεφανιογράφο σε ένα πλήρες και καλά στελεχωμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στους ανωτέρω δωρητές και τους διαβεβαιώνω ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει την δυνατότητα ώστε να σωθούν εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κωνσταντακόπουλος: “Χτυπάει” το HILTON με 170.000.000 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναλυτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας/Μεσσηνία : Τους 39,6 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο – Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε 7 περιοχές του Νομού

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τρίτη (11/6) στη Μεσσηνία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα,

Δείτε επίσης