Δεκάδες κλοπές σε ξενοδοχεία και εξοχικά από εγκληματική ομάδα στη Μάνη

8 Ιουλίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες στη Μεσσηνία. Μέχρι

στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 33 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 36 και 42 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από την 23.6.2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν ή κοιμόταν.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Αρνούμενοι αυτοί τον έλεγχο και προκειμένου να διαφύγουν, εμβόλισαν υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι επτά κλοπές, καθώς και έξι απόπειρες κλοπής, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Άγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.α..

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 48.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπαθί, σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία. Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αστυνομικοί Μεσσηνίας: “Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απάντηση Χρυσομάλλη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τριφυλία: Αστυνομική επιχείρηση σε παραθαλάσσιο αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών – Συνελήφθησαν 14 άτομα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/7) σε παραθαλάσσιο αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας. Σε σχετική ανακοίνωση

Δείτε επίσης