Εντολή Τατούλη: «Μείνετε μακριά από τα κόμματα”

/

Την «οδηγία» να μείνουν μακριά από τα πολιτικά κόμματα και τους διαγκωνισμούς που προκαλούν οι κομματικές αντιπαραθέσεις έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προς τα μέλη του συνδυασμού του.

Το «μήνυμα» Τατούλη απευθυνόταν περισσότερο προς τα μέλη της παράταξής του που έχουν και θεσμικό ρόλο, κυρίως δηλαδή προς τους αντιπεριφερειάρχες, καθώς ο περιφερειάρχης δεν επιθυμεί την εμπλοκή της ηγετικής ομάδας της παράταξής του σε ζητήματα που προκαλούν κομματικές αντιπαραθέσεις.

Η λογική Τατούλη

Η οδηγία Τατούλη, μάλιστα, συνοδεύεται από την φράση «ήμασταν και είμαστε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη», θέση την οποία, άλλωστε, εκφράζει και δημόσια.

Ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Τατούλης δεν έστειλε τυχαία το μήνυμα στα μέλη της παράταξής του. Είναι προφανές ότι ο ίδιος εκτιμά ότι η ταύτιση θεσμικών πολιτικών παραγόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου με κομματικές λογικές στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η παραίνεση Τατούλη δεν έχει στόχο να επιβάλει στα στελέχη της παράταξής του να «ξεχάσουν» τις κομματικές τους προτιμήσεις. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα Τατούλη αποτελείται από ανθρώπους πολιτικά ετερόκλητους. Εκείνο που θέλει να επιβάλει και να διασφαλίσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι  ότι η παράταξή του δεν θα ταυτιστεί με κανένα κόμμα και άρα δεν θα χάσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, άλλωστε, ο κ. Τατούλης δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτική παρακαταθήκη της παράταξής του τόσο σε σχέση με το παρελθόν, όσο και σε σχέση με το μέλλον.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αστρονομικά ποσά χρωστούν στην εφορία εταιρείες της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΙΚΑ Καλαμάτας: «Χάθηκαν» 100.000 ευρώ, ψάχνουν τον υπάλληλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ