Το Εισόδημα Αλληλεγγύης παρουσίασε η Θεανώ Φωτίου

Το προνοιακό πρόγραμμα για τα άτομα και τα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας παρουσίασε στον Βόλο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Το πρόγραμμα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά τον τρέχοντα μήνα, σε 30 Δήμους και θα εφαρμοσθεί πλήρως από τις αρχές του 2017 σε όλους τους Δήμους της χώρας, είναι ένα πολύπλευρο σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα. Όπως είπε η κ. Φωτίου, στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και μονοπρόσωπα νοικοκυριά που το μηνιαίο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ. Στην χώρα μας σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζουν 700.000 άτομα.

Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, παροχή επιδότησης ενοικίου από 70-220 ευρώ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, κοινωνικό τιμολόγιο για ηλεκτρικό ρεύαμε και δωρεάν ύδρευση από τους Δήμους, σχολικά γεύματα, κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά και ότι με το νέο σύστημα που θα εφαρμοσθεί για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, θα πριμοδοτούνται όσα προέρχονται από οικογένειες με ακραία φτώχεια. Από τα 81.000 παιδιά, τα 18.000 ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν θα προέλθουν κατά 75 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 95 από τα Δημόσια Ταμεία.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου έκανε αναφορά και στο νέο Νόμο Πλαίσιο για την Προστασία προς άτομα ΑμΕΑ, άστεγους, Ρομά, ηλικιωμένους κλπ. Στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η παγίωση της κατάστασης με παροχές, αλλά η επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνική παραγωγική διαδικασία, γι’ αυτό και όσοι θα ενταχθούν στα Κέντρα Κοινότητας, σε ποσοστό 10% θα καταβληθεί προσπάθεια να βρουν εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Σύλληψη φοροφυγά με 4 σε βάρος του εντάλματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: “Ο κ. Παππάς θέλει να γίνει αυτοκράτορας των ΜΜΕ”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ