“Ο Γκριεζμάν δεν είναι Ρονάλντο”

Η Γαλλία ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Euro 2016 και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ γνωρίζει πολύ καλά ότι το παιχνίδι με την Πορτογαλία μόνο εύκολο δεν θα είναι.
Ο τεχνικός των «τρικολόρ» τόνισε ότι «ο Γκριεζμάν είναι μέρος της ομάδας και δεν είναι απλά ένας σολίστ». Παρόλα αυτά είπε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ρονάλντο: «Ο Γκριεζμάν εξακολουθεί και είναι ένας νέος σε ηλικία παίκτης. Είχε μία εκπληκτική σεζόν, αλλά ο Ρονάλντο το κάνει αυτό τουλάχιστον οκτώ χρόνια».
Για την ομάδα του και το πόσο έτοιμη είναι ο Γάλλος τεχνικός σχολίασε: «Σίγουρα θα ήθελα άλλες 24 ώρες για να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Εχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι είναι προνομιούχοι που αγωνίζονται σε έναν τελικό του Euro μέσα στο Παρίσι. Ανεξαρτήτως ηλικίας υπάρχει μία ευκαιρία να κατακτήσουμε το κύπελλο και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι θα γίνει στο μέλλον.»
Οσον αφορά στην Πορτογαλία ο Ντεσάμπ τόνισε: «Η Πορτογαλία έχει μεγάλη ποιότητα. Δεν έφτασε στον τελικό τυχαία. Όπως συμβαίνει και με εμάς, είναι μία ομάδα που την κρίνουν, από την αρχή της διοργάνωσης. Κι, όπως εμείς, βρίσκεται στον τελικό. Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα που μπορεί να αλλάξει το σύστημα ανάλογα με τον αντίπαλο. Εχουν πολλούς σπουδαίους παίκτες, όπως οι αμυντικοί τους. Φυσικά ο Ρονάλντο και ο Νάνι είναι οι πιο επικίνδυνοι. Εχουν δύο πολύ γρήγορους παίκτες από τη μέση και μπροστά και προσπαθούν να παίξουν στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους».

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναδρομή στους 14 τελικούς του Euro

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Είμαστε έτοιμοι για τον τίτλο, η Γαλλία έχει ελαφρύ προβάδισμα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ