Τελεσίγραφο Μαξίμου στους αιρετούς για τα σκουπίδια

/

«Βρείτε λύση εδώ και τώρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε με την υγεία των κατοίκων της Πελοποννήσου. Εμείς δεν θα καταστήσουμε αιχμάλωτους τους πολίτες της Πελοποννήσου όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είναι το μήνυμα που βγαίνει από την κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι, πλέον, εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο υπομονής και ανοχής και θέτουν προ των ευθυνών τους τόσο τους δήμους όσο και την περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έδωσε όλο το χρόνο και όλα τα εργαλεία στους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν τον τοπικό σχεδιασμό, εχέγγυα όμως, που από ότι φαίνεται, ελάχιστοι δήμοι εκμεταλλεύτηκαν ή θέλουν να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να προχωρήσουν σχέδια που θα τους απεμπλέκουν από την κεντρική διαχείριση. Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δήμαρχοι των περισσότερων δήμων, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεδομένου ότι η πλειοψηφία τους δεν προχώρησε με σοβαρότητα προς την κατεύθυνση της τοπικής διαχείρισης επιδεικνύοντας ανεπάρκεια σχεδιασμού λύσεων με βάση το «οπλοστάσιο» που τους προσέφεραν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Η εμφανής ανεπάρκεια των περισσότερων δημοτικών αρχών ωστόσο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αφήσει έρμαια τους πολίτες της Πελοποννήσου σε σχεδιασμούς που η ίδια θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούν το συμφέρον τους. Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει φροντίσει, από την στιγμή που οι δήμαρχοι δεν υλοποιούν με σοβαρότητα την τοπική διαχείριση, να βελτιώσει του όρους της λύσης που έχει προωθήσει η περιφέρεια Πελοποννήσου, τη λύση της ΣΔΙΤ.

«δεν παίζουμε»

Η κυβέρνηση μετά από όλες αυτές τις παλινωδίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και την εγκληματική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες μετέτρεψαν τις τοπικές κοινωνίες σε αιχμαλώτους των σκουπιδιών, διαμηνύει πλέον σε κάθε τόνο ότι δεν είναι διατεθειμένη να «παίξει» παιχνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών. «Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με την υγεία των πολιτών της Πελοποννήσου» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης , δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι έφτασε η ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο αρχαιολόγοι στα ίχνη των θησαυρών του Νέστορα στην αρχαία Ίκλαινα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Χρυσή» η Κατερίνα Στεφανίδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν