Τερέζα Μέι: Brexit σημαίνει έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων

Η Τερέζα Μέι, μία από τις δύο φιναλίστ στην κούρσα της διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και τον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε χθες πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει έλεγχος στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων που έρχονται στην Βρετανία.

“Εάν γίνω πρωθυπουργός, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ και μέρος αυτού θα είναι και ο έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων”, δήλωσε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

Η αντίπαλος της Μέι για την διαδοχή, Άντρεα Λίντσομ, τόνισε από την πλευρά της πως οι πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ που θα έρχονται στην Βρετανία μόλις η χώρα θα χει αποχωρήσει από την Ένωση, θα πρέπει να αποκτούν άδειες εργασίας αν επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα.

“Μόλις αποχωρήσει το ΗΒ από την ΕΕ, θα επιστρέψουμε στον έλεγχο της μετανάστευσης. Οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές, ή για επαγγελματικό ταξίδι, είτε στο πλαίσιο συνεργασίας τους για μια εργασία τους σε  επιστημονικό πεδίο, θα είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά το δικαίωμα στην παραμονή και στην εργασία στην χώρα θα γίνεται έπειτα από έκδοση άδειας εργασίας”, δήλωσε η Λίντσομ στην εφημερίδα The Times.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σύμβουλος της Goldman Sachs

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Φινλανδία υποψήφια για αποχώρηση από την ευρωζώνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ