Άμεση ιδιωτικοποίηση του κτιρίου “Αλειφέρη” στην Καλαμάτα

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, των ακινήτων που βαίνουν προς άμεση ιδιωτικοποίηση, είναι το κτίριο Αλειφέρη που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθυρος Τύπος» προς ιδιοτικοποίηση, μεταξύ άλλων, βαίνει: «Κτιριακό συγκρότημα εντός του Ο.Τ. 352 και επί της οδού Αριστομένους 11-13 στην πόλη της Καλαμάτας, αποτελούμενο από α) ένα λιθόκτιστο κεραμοσκεπές διώροφο διατηρητέο κτίριο, β) ένα μονώροφο διατηρητέο κτίριο, λιθόκτιστο κεραμοσκεπές με πατάρι και γ) ένα μονώροφο μη διατηρητέο κτίριο, λιθόκτιστο κεραμοσκεπές με πατάρι. Η επιφάνεια του κτιριακού συγκροτήματος ανέρχεται σε 776,89 τ.μ. Προωθείται η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω πώλησης».

Σημειώνεται ότι ο δήμος Καλαμάτας είχε κάνει προσπάθειες, προκειμένου το κτίριο να παραμείνει στην κατοχή του, ωστόσο φαίνεται πως αυτές δεν είχαν αίσιο τέλος. Υπενθυμίζεται ότι στους σχεδιασμού της δημοτικής αρχής ήταν η ανακατασκευή του έργου με την ταυτόχρονη κατεδάφιση γειτονικών κτισμάτων ώστε στην περιοχή να δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία.

 

*Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο των ΓΑΚ Μεσσηνίας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Campeoes!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ταξίδι στην Κίνα με στόχο το “άνοιγμα” της αγοράς για την Costa Navarino

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ