Ιστορίες “γραφειοκρατικής τρέλας” στη δήμο Δυτικής Μάνης

/

Μια απίστευτη ιστορία που δείχνει την γραφειοκρατική «τρέλα» που επικρατεί στη χώρα μας φέρνει στο επίκεντρο απόφαση του δήμου Δυτικής Μάνης να επιστραφεί δωρεά λεωφορείου που είχε γίνει για τη μεταφορά μαθητών! Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουμε, ότι πολλοί μαθητές από τη Μάνη υπέστησαν πέρυσι μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς δεν υπήρχε μέσο να μεταφερθούν στα σχολεία τους!

Πήρε πίσω τη δωρεά

Συγκεκριμένα ο δωρητής του λεωφορείου επέδωσε με δικαστικό επιμελητή  εξώδικη δήλωση προς το δήμο Δυτικής Μάνης με την οποία ζητά πίσω το λεωφορείο διότι : «σκοπός της εν λόγω δωρεάς ήταν η μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία της Δυτικής Μάνης. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα ο Δήμος σας ουδέποτε χρησιμοποίησε το ως άνω δωρηθέν όχημα μου σύμφωνα με τον σκοπό της δωρεάς. Για την ακρίβεια, όπως πληροφορούμαι το εν λόγω όχημα δεν χρησιμοποιείται καθόλου ούτε και συντηρείται, έχει δε περιέλθει σε κατάσταση αχρηστίας ενώ όποια αξία του έχει εκμηδενιστεί».

Η απάντηση του δήμου

Η δημοτική αρχή Δυτικής Μάνης, τελικά, έλαβε απόφαση να επιστραφεί η δωρεά, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως νομικού, δεχόμενος έτσι το δίκαιο των λεγομένων του δωρητή, δεχόμενος δηλαδή ότι μια σημαντική δωρεά, όπως είναι ένα λεωφορείο για έναν περιφερειακό δήμο, δεν αξιοποιήθηκε. Μάλιστα ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, κ. Μαραμπέας, στην σχετική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό της δωρεάς, μεταφορά μαθητών, καθώς αφενός το εν λόγω έργο το έχει αναλάβει η Περιφέρεια και αφετέρου δεν υπάρχει οδηγός με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα στον δήμο.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτη: Το μαγευτικό νησάκι έκτασης 3 τ.χλμ που ήταν λημέρι πειρατών (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Aegean για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη δημοσιότητα νέα μέτρηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου: Προβάδισμα Πτωχού και μεγαλύτερη δυναμική Τατούλη δείχνει μέτρηση της DATA RC – Στο όριο του στατιστικού λάθους τα ευρήματα

Μια ακόμα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου είδε την Τρίτη (26/9) το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται