Οι αγροτικές εκτάσεις δεν θα φορολογηθούν σαν οικόπεδα

11 Ιουλίου 2016

Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ

ALTER EGO MEDIA - Ανακοίνωση Διάθεσης Ενημερωτικού Δελτίου
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καμμένος: Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενα μήνα εκτός ο Κριστιάνο Ρονάλντο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τις επιπτώσεις τους στο δημογραφικό

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα οδηγούν τους παραγωγούς σε πλήρες αδιέξοδο, επιτείνοντας

Προ των πυλών η σύσταση Ευρωπαϊκού Ειδικού Ταμείου αντιμετώπισης συνεπειών από φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης ζητούν από τους υπεύθυνους των Βρυξελλών ολοένα και περισσότερα Κράτη-Μέλη

Δείτε επίσης