Οι αγροτικές εκτάσεις δεν θα φορολογηθούν σαν οικόπεδα

Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καμμένος: Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενα μήνα εκτός ο Κριστιάνο Ρονάλντο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ