Επιστολή της Περιφέρειας για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πύλου

/

Επιστολή προς τον υπουργό υγείας έστειλαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς.  Θέμα της επιστολής το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Πύλου – Νέστορος. Στην επιστολή αναφέρεται: «Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Κ.Υ. Πύλου, έπειτα από μετακίνηση ενός οδηγού, μέλους του πληρώματος ασθενοφόρου

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πρόσφατα και προβλέπεται να οξυνθεί τις επόμενες μέρες, με την αύξηση των επισκεπτών και των τροχαίων ατυχημάτων καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίοδο αιχμής, όπως αυτή που διανύουμε, η συγκεκριμένη μονάδα, καλύπτει πληθυσμό που πιθανόν ξεπερνά τα 30.000 άτομα. Την αγωνία του έχει εκφράσει εγγράφως και ο  Διευθυντής του Κ.Υ Πύλου κ. Ρεντούλης Μιχάλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος έχει ήδη ενεργήσει με προσωρινή, μερική κάλυψη του πληρώματος.

Εάν αυτές τις μέρες χρειαστεί κάποια επείγουσα διακομιδή, τότε αναγκαστικά θα κληθεί το πλησιέστερο ασθενοφόρο από την πόλη των Φιλιατρών ή της Καλαμάτας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας,  καθώς η απόσταση και στις δύο περιπτώσεις απαιτεί 45’ – 60’ λεπτά τουλάχιστον.

Η υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και υπευθυνότητα. Με δεδομένο ότι οι ήδη υπηρετούντες, παρόλο που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν επαρκούν να καλύψουν και τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα, οι ελλείψεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μπορεί να έχουν τραγικές συνέπειες στην επείγουσα μεταφορά τραυματιών ή ασθενών.

Με το παρόν έγγραφο, αιτούμαστε να ενεργήσετε άμεσα και να ενισχύσετε με οδηγούς ασθενοφόρου το Κ.Υ. Πύλου ώστε να καλυφθεί το σύνολο του 24ώρου και να εκλείψει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σοβαρότητα της κατάστασης».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ: προχωρούν στην εκλογή γραμματέα της Ν.Ε Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ν. Δεικτάκης: Η Ιταλία θα πρέπει να συμβιβαστεί πριν είναι πολύ αργά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ