Το 47% των δανείων που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε ΜΜΕ είναι καταγγελμένα

13 Ιουλίου 2016

Στα 432 εκατ. ευρώ είναι συνολικά τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστηματικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα.

Αναφορικά με την δανειοδότηση των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, έχουν καταγγελθεί και έχουν ξεκινήσει ήδη οι νομικές διαδικασίες, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΝΔ, ύψους 131 εκατ. ευρώ, και του ΠΑΣΟΚ που είναι της τάξεως των 108 εκατ. ευρώ.

Διευκρίνισε ακόμα, ότι το δάνειο που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 300.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο, ενώ ένα μικρό δάνειο «λίζινγκ» του ΚΚΕ, εξυπηρετείται κανονικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, από τα 432 εκατ. ευρώ των δανειοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 306 εκατ. ευρώ, ήτοι το 71%, και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για τα 194 εκατ. ευρώ, ενώ το 47% των δανείων, ήτοι 202 εκατ. ευρώ, είναι καταγγελμένα.

Όπως ανέφερε, το ύψος των δανείων στα ΜΜΕ που είναι καταγγελμένα και ξεκίνησαν οι νομικές ενέργειες ενάντια στον πελάτη, είναι περίπου 202 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 76 εκατ. ευρώ δεν έχουν καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γεννηματά: «Τα διλήμματα αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ σε Γεννηματά: Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

Κ. Χατζηδάκης: Μειώνονται στο μισό οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ – Ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Σε νομοθετική ρύθμιση, που καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στην Βουλή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Δείτε επίσης