Ανακοίνωση Γιάννη Λαμπρόπουλου για την αρχαία Μεσσήνη

/

Ανακοίνωση σχετικά με την χρηματοδότηση των αρχαιολογικών εργασιών στον χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση: «Από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί ούτε ένα Ευρώ από το Κράτος.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να απολυθούν τριάντα περίπου εργαζόμενοι σε ανασκαφές , αναστηλώσεις και άλλες εργασίες .

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί και παραμένει καθαρός χάρις στις προσπάθειες του Καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, των λιγοστών πλέον εργαζομένων που μερικοί πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν και τις μικρές χορηγίες κάποιων. Ενώ και τα προγράμματα για το Νέο ΕΣΠΑ που είναι περιορισμένα δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί.

Για την κατασκευή νέου μουσείου επίσης, δεν υπάρχει πλέον καμιά προοπτική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έσοδα του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης που υπερβαίνουν τα 50.000 Ευρώ μηνιαίως , πηγαίνουν σε κάποιο ταμείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η μόνη λύση είναι, να θεσμοθετηθεί και για την  Αρχαία Μεσσήνη, που περιλαμβάνεται πλέον στους μεγαλύτερους  αρχαιολογικούς χώρους , η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια , όπως έχει γίνει για το Μουσείο της Ακρόπολης .

Να υπάρχει Δ.Σ με συγκεκριμένη θητεία και οι πόροι του Μουσείου, να είναι εκτός από επιχορηγήσεις και εντάξεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και τα εισιτήρια, όπως και έσοδα από εκδόσεις, δωρεές, χορηγίες και κάθε είδους τακτικές ή έκτακτες εισφορές , με τον απαιτούμενο έλεγχο από την Πολιτεία , απολογισμό και ισολογισμό.

Ο σπουδαίος για την Μεσσηνία και την Ελλάδα αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης , πρέπει αφ΄ενός να συνεχίσει να λειτουργεί αλλά και να προχωρήσουν οι ανασκαφές και οι αναστηλώσεις».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληραίνει τη στάση του ο Περιφερειάρχης για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη το ερχόμενο Σάββατο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.