Στους 25 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία

Ο απολογισμός της τραγικής σύγκρουσης δυο τραίνων στην περιοχή της Απουλίας, στην Νότια Ιταλία, είναι είκοσι πέντε νεκροί και πάνω από πενήντα οι τραυματίες. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό.

Σύμφωνα με το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος την ώρα αυτή μεταβαίνει στην Απουλία, αναφερόμενος στο δυστύχημα, θέλησε να τονίσει: «υπάρχει θυμός και δάκρια για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

Από την πλευρά του, τέλος, το προβεβλημένο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει οπωσδήποτε το έργο της», αλλά «με την σημερινή τεχνολογία και τις λύσεις που υπάρχουν, είναι παράλογο να μπορούν να συμβαίνουν ακόμη τραγωδίες σαν και αυτή».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σάντερς τάχθηκε και επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Κλίντον

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντόνιο Κόστα: Άδικη και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος της Λισαβόνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ